Nieuws

Januari 2016 werd hier een nestje geboren van Aleera ( Nice Njenta van het Lavenlaar ) en Paco ( Fairytale Lands Dark Diamond ) en er werden 3 prachtige pups geboren en toen begon de ellende.

de pups werden geënt en nagekeken door mijn dierenarts en deze constateerde dat bij alle 3 de fontanellen nog open waren, met de 2de enting en controle op 9 weken nog steeds en toen de pups 3 maanden oud waren waren de fontanellen nog steeds niet gesloten.

Omdat ik dit nog niet eerder had mee gemaakt ging ik dus overal info opvragen en opzoeken hoe dit kon, en had ook besloten dat deze pups niet naar een nieuw baasje konden gaan en dat ze dus hier bleven.

Ik ging met de pups regelmatig naar mijn dierenarts om ze laten controleren of dat hun fontanel al gesloten was maar dat bleef maar duren, tot dat , ze waren 5 aanden oud, mijn dierenarts constateerde dat ze alle 3 patella luxatie hadden en dat was het moment dat de grond onder mijn voeten weg zakte.

De pups zijn op een leeftijd van 7 maanden nogmaals onderzocht op patella maar deze keer door een gespecialiseerde orthopeed Dhr. M. Kappen deze constateerde bij Evita graad 0/2, bij Evolet graad 2/2 en bij Brick graad 1/2.

Ik had regelmatig contact met de eigenaar van de vader van deze pups en hield hen dan ook op de hoogte maar, er werd telkens verteld dat dat niet in hun lijnen voorkwam en dat het aan mijn teefje ( Aleera) moest liggen  terwijl Aleera patella vrij was en ik nog nooit problemen heb gehad met pups van Aleera, Aleera was ondertussen ook gescand op sm/cm ( omdat toen ineens de verhalen bekend werden van Dwergkeesjes die deze ziekte hadden ) en beoordeeld door Dhr. Mandigers die gespecialiseerd is in het onderzoeken/beoordelen van sm/cm.

Ik kreeg de uitslag binnen en Aleera was sm vrij en had cm1 maar mocht er mee fokken mits ik een reu zou gebruiken die hier vrij van was.

De pups uit deze combinatie heb ik lang hier gehouden en besloten dat ik pas voor hn een nieuw baasje ging zoeken als de fontanellen gesloten waren, zodoende ging de eerste pas weg toen ze 7 maanden oud was, de 2de toen ze 11 maanden was en de 3de op 2 jarige leeftijd en ze zijn alle 3 bij super lieve baasjes terecht gekomen.

Inmiddels is dit nestje 2 jaar en 8 maanden oud en onlangs kreeg ik een berichtje van het baasje van Evolet, ze had sm/cm en weer zakte de grond onder mijn voeten weg, na 2 jaar ellende van dierenarts bezoeken  en bedrogen/ gebruikt te zijn door bepaalde mensen heb ik er echt serieus over nagedacht of ik nog wel wilde fokken.

Inmiddels heeft Aleera haar laatste nestje gehad en had ik besloten dat er 2 bij mij bleven en 1 woont bij een hele goede vriendin en hun vader is geheel vrij van patella en sm/cm.

Ik hoop dat dit een nieuw begin word en hoop dat ik als kleinschalige hobby fokker kan bijdragen om deze zeer nare ziekte de kop in te kunnen drukken, ook heb ik besloten om bij een nieuwe opstartende keeshonden vereniging te gaan namelijk: Keeshonden en Japanse Spitsen.

Dus vandaar dat er voorlopig geen pups geboren zullen worden hier bij ons omdat de 2 pups die ik nu heb aangehouden eerst getest/gescand zullen worden, voordat ze hun eerste nestje zullen gaan krijgen, en de sm/cm scan zal pas gedaan worden als zij beiden 2 jaar oud zijn en als ik een geschikte reu kan vinden die vrij is van patella en sm/cm.
---------------------------------------------------------

26 Februari is Grisha getest op patella luxatie door Maarten Kappen van Dierenkliniek Eersel en heeft graad 0/0