Weblog

 

 Even lekker naar het strand geweest met Grisha, samen met de huisgenootjes Fleur en Xena.

Ze hebben er van genoten en wij ook want, wat hadden ze water plezier.

 

---------------------------------------------------------------------- 

 Avalon en Brick had ik ingeschreven voor de clubmatch georganiseerd door onze Nederlandse Keeshonden Club.

Ik heb een super dag gehad want Brick kreeg een 1ste Uitmuntend in de openklasse van de reutjes en Avalon kreeg een 1ste Uitmuntend in de openklasse van de teefjes, daarna werd Avalon ook nog reserve beste teef!

Ik ben natuurlijk super trots op mijn kezen kinders.

Voor de show in Rotterdam had ik Avalon ingeschreven en wat een dag!

Avalon kreeg weer een 1ste Uitmuntend in de openklasse en werd reserve beste teef !

Daarmee heeft onze Avalon het CACIB , reserve CAC en de Benelux titel behaald.

 


------------------------------------------------------------------ 

11-06-2017

Vandaag heb ik voor het eerst Grisha uitgebracht op een clubmatch van onze vereniging "de Jack Russell Vrienden" in Woerden.

Het was een super gezellige, geslaagde en warme dag, Grisha moest in de baby klasse samen met 3 andere Jack Russell baby's van de zelfde leeftijd en Grisha werd 2de geplaatst met kwalificatie 2 Veel Belovend.

Wat ben ik super trots op mijn mannetje!

 

 

-------------------------------------------------------------- 

 

 Menigeen die mij kent weet dat niet alleen de Dwergkeeshond, maar dat ook de Jack Russell Terriër als rashond mij nauw aan het hart ligt.

En mijn wens is uitgekomen want, er komt een Jack Russell Terriër bij ons wonen en wel in maart want de pup is nog maar net geboren.

Wat de keuze gaat worden wat betreft het geslacht weet ik nog niet .

Hieronder een foto van moeder met pasgeboren pups.

 

-------------------------------------------------------------

De Pomeranian oftewel Dwergkeeshond is op dit moment een hype en dat komt het ras niet ten goede!

Op marktplaats en andere verkoop sites worden er vele aangeboden zonder stamboom en worden dan Pomeriaan, echte Boo ( is een geschoren Pomeranian/Dwergkeeshond ), Pomperiaan, enz. genoemd en word er bij verteld dat deze echt klein blijven, sommige zeggen "kleiner als een Dwergkeeshond"!!

De maat van een Pomeranian/Dwergkeeshond is volgens de standaard van het ras 20 cm en dan mag er 2 cm naar beneden en 2 cm naar boven afgeweken worden dus, in gewone taal wil dat zeggen dat een Pomeranian/Dwergkeeshond met stamboom niet kleiner dan 18 cm en niet groter dan 22 cm mag zijn.

Een hond die kleiner is dan 18 cm en met een gewicht van minder dan 2 kg is niet verantwoord om mee te fokken, dus mensen laat u niks wijs maken en verdiept U zich eens in het ras voor aleer U contact op gaat nemen met een fokker!

Voor de Pomeranian/Dwergkeeshond kunt U terecht bij www.keeshondenclub.nl via de link op mijn linkpagina komt U op deze website terecht.

Een rashond is duurder dan een hond zonder stamboom en dat geld voor elk ras en waarom dit zo is zal ik U uitleggen.

Ik zal niet zeggen dat iedereen die fokt zonder stamboom het niet op de goede manier doet en niet goed voor zijn/haar hondjes zorgt maar, er zijn er vele die het alleen voor de centen doen en bij deze fokkers/ handelaren gaan de pupjes meestal al weg op een leeftijd van 6 weken, ouders zijn niet gewend om in huis te leven en zijn daardoor niet gesocialiseerd, er word geen tijd besteed aan het socialiseren van de pups, er word niets verteld over het karakter, verzorging en ziektes en als laatste kunt U Uw pup pas komen uitzoeken als deze meteen weg kan. 

Een goede fokker besteed aandacht aan de ouderdieren zoals goede voeding, aandacht, verzorging, socialisatie en het belangrijkste dat ze gezond zijn en blijven.

De ouderdieren worden eerst enkele malen geshowd om te kijken of dat zij voldoen aan de rasstandaard dit is verplicht bij de rasvereniging .

Als er pupjes worden geboren dan is dat in huis en ben je er 24 uur mee bezig want het nestje moet schoon blijven, pups worden dagelijks gewogen, moeder word goed in de gaten gehouden en extra als zij een keizersnede heeft gehad en ook al kunnen de pups de eerste 2 weken niets zien of horen hebben ze wel een sterke reukzin dus ook in deze tijd is het belangrijk dat de fokker er aandacht aan besteed.

Pups worden om de 2 weken ontwormd, krijgen hun chip en er word dna afgenomen door Raad van Beheer, worden geent met 6 weken en gaan pas met 8 weken naar hun nieuwe baasjes mits ze gezond zijn.

Goede fokkers willen graag dat U meerdere malen komt kijken naar Uw eventuele toekomstige pup voor aleer de pup met u mee mag, word U tijdens elk bezoek op de hoogte gebracht van het wel en wee van Uw pup en ook heel belangrijk Uw vragen worden met liefde en plezier beantwoord, kortom een fokker die begaan is met zijn/haar hondjes zal alle tijd voor U hebben ook nadat U Uw pup hebt opgehaald.

Er word veel aandacht besteed aan het socialiseren van Uw toekomstige pup en U word op de hoogte gebracht wat betreft voeding, verzorging, karakter enz.

Een goede fokker zal zich dan ook altijd verantwoordelijk blijven voelen ook al is de pup verhuisd of volwassen!

Wat betreft mij zelf, mijn pupjes gaan pas weg als ze de leeftijd hebben bereikt van 10 weken en zijn dan 2x geent, verwacht ik dat de toekomstige baasjes regelmatig op bezoek komen, is de moeder getest op patella en sm/cm, leven de moeder en pups altijd bij ons in huis, besteed ik veel aandacht en verzorging aan mijn hondjes, pups en toekomstige baasjes, vind ik gezondheid, karakter en socialiseren belangrijk!

-----------------------------------------------------------------------

Inmiddels is er weer het een en ander gebeurd nl;

Onze Gino is over de regenboog brug gegaan en kijkt nu op ons neer vanuit de hondenhemel samen met onze andere maatjes die hem voor zijn gegaan.

Rust zacht vriend, wij zullen je missen!

Aleera is  drachtig want er zijn 2 pupjes gezien op de echo en nu ik dit schrijf is zij bijna 6 weken zwanger dus over een 2 weken gaan we een röntgenfoto laten maken van haar buikje.

Grisha woont nu ook bij ons en hij doet het super en het is geweldig om weer een jonge Jack Russell pup in huis te hebben en hij is echt mijn maatje want, waar ik ben is Grisha ook.

 

------------------------------------------------------------------------

25 Januari was het zover, Avalon zou haar mri scan gaan krijgen bij dierenkliniek den Heuvel in Best .

In de morgen toch wel een klein beetje zenuwachtig omdat ze ongeveer een half uurtje onder narcose moest want, ze moeten wel stil liggen voor de mri scan.

Eenmaal daar aangekomen werd Avalon onderzocht en kreeg toen haar narcose en ze wilde dus helemaal niet want, ze voelde instinctief aan mij dat ik het niet zo prettig vond.

Ze kreeg nog een klein beetje narcose bij en toen kon ze onder de scan en dan dat wachten!

25 Minuutjes en een aantal sigaretjes en bakjes koffie later brachten ze Avalon terug en ook met goed nieuws, alles zag er perfect uit en Avalon heeft geen sm/cm.

Ik ben dan ook met een big smile terug naar huis gereden want ook haar moeder Aleera is vrij van sm/cm!

 

2 Dagen terug ook nog even bij mijn pupje wezen kijken en die doet het ook zo goed dus al met al 2017 is voor mij goed begonnen en ik hoop dat ik mijn plannen voor dit jaar kan waar maken en dat mijn droom uitkomt.

 

----------------------------------------------------------

 De meeste mensen die mij goed kennen weten dat ik ontzettend veel van dieren houd en honden in het bijzonder.

Mijn vader is geboren en getogen op een boerderij en mijn moeder had een voorkeur voor huisdieren, dus was het eigenlijk helemaal niet gek dat ik later ook iets ging doen met dieren.

Wij hebben thuis dan ook van alles gehad namelijk; kippen, konijnen, cavia's, voliëre vogels, fazanten, katten en honden.

Mijn liefde voor dieren was/is heel sterk, zo sterk dat als ik een gewond vogeltje zag, een loslopende hond zonder baasje of als er iemand tegen mij vertelde dat ze de jonge katjes, konijntjes, enz. wilden dood maken omdat ze geen baasjes konden vinden ik alles mee naar huis nam.

Zelfs bijna een kalf waarvan de moeder overleden was, maar gelukkig voor mijn ouders dat ze dat uit mijn hoofd hebben gepraat.

Op mijn 14de kreeg ik van mijn moeder mijn eerste rashond, een duitse herder, want ik wilde gaan sporten en dan met name in de africhting en dat heb ik jaren lang , tot dat ik wegens ziekte moest stoppen, met heel veel plezier gedaan en als het kon zou ik dat nog steeds doen want, nog steeds vind ik het een geweldige sport.

In 2010 kocht ik mijn eerste Dwergkeeshond , maar ik kende het ras al langer omdat mijn vriendin dit ras fokte, genaamd Haley, Haley ging overal met mij naar toe en door haar werd ik verliefd op het ras "de Dwergkeeshond" want, hoewel ik niet echt een type ben voor een "dames hondje zoals ze ook wel genoemd worden" heb ik dit ras in mijn hart gesloten en het was dan ook niet verwonderlijk dat er nog bij kwamen.

Maar degene die mij echt goed kennen weten dat er nog een ander ras is wat al jaren geleden mijn hart gestolen heeft en dat is de "Jack Russell Terriër" en ( u snapt het natuurlijk wel ) onze eerste Jack Russell Terriër ( met stamboom ) word als alles goed gaat in januari geboren!

Dus vanaf het voorjaar 2017 zal ik niet meer alleen met mijn geliefde Dwergkeesjes gespot worden maar ook zal er (mijn ander geliefd ras) voortaan een Jack Russell Terriër bij aanwezig zijn. 

 

 --------------------------------------------------------------------------------------

We zijn met Avalon naar show geweest in Waalwijk en omdat Nikki het leuk vond om eens een keer een hond te showen mocht Nikki Avalon voorbrengen.

Nikki was een beetje zenuwachtig maar heeft het perfect gedaan samen met Avalon en heeft een zeer goed behaald.

Dankjewel Nikki!

( sorry voor de onduidelijke foto's )

 

 

 

 

-------------------------------------------------------------------------

 

Puck heeft een nieuw vriendje!!

Ik ging op de koffie bij mijn vriendin ( Jack Russell Terrier kennel Casa Milenna ) en heb Puck mee genomen zodat hij kennis kon maken met haar 2 pupjes.

Eerst mocht Wijffie, 3 maanden oud, kennis maken en dat ging perfect want, Wijffie ging er zo rustig mee om en dat voor een pup van 3 maanden oud dat is gewoon prachtig om te zien.

daarna mocht Puck kennis maken met Indy en Indy is een weekje jonger als Puck, nadat ze samen hun vlees hadden gegeten hebben wij ze samen laten spelen op de weide bij mijn vriendin en wat hebben wij daar van genoten!

 

 

----------------------------------------------------------------------------------------

 

 17-07-2015.

Vandaag ben ik met Puck en zijn moeder Avalon naar onze dierenarts geweest voor de enting van beide en algehele check-up.

Beide zijn zo gezond als een vis en Puck heeft een mooi gebitje en ook zijn beide balletjes ingedaald en zijn fontanel was bijna gesloten, al met al super goed nieuws weer.

Inmiddels is Puck alweer 6 weekjes oud en voor mij gaat de tijd snel want, over 4 weekjes gaan wij Puck naar zijn nieuwe baasjes brengen.

Nu ben ik vooral bezig om Puck overal aan te laten wennen bv: aan geluiden, borstelen, gebitje tonen, auto rijden, zindelijk maken, aan het riempje lopen, kinderen, andere honden, katten, enz.

Over een paar daagjes gaat Puck mee naar het centrum, bos, strand, enz. zodat hij al heel wat gewend is als hij bij zijn nieuwe baasjes gaat wonen.

Oh wat geniet ik hier van om lekker met Puck bezig te zijn.

 

 

 

Avalon is moeder geworden van een prachtige zoon!

 

05-06-2015

Avalon was in de morgen wat onrustig en had al wat lichte pers weeen omdat het haar eerste nestje is ging ik toch maar even naar de dierenarts, we hebben toen besloten dat ik met Avalon om half 5 terug zou komen.

Avalon was op deze dag 61 dagen drachtig maar, de pup is dan al wel levens vatbaar.

Toen ik daar om half 5 was is er besloten om toch maar een keizersnede te doen, de reden hiervan was dat de pup in stuitligging lag.

Om ca. 5 uur isdan ook de pup geboren en het is een prachtig zwart reutje geworden van 80 gram en de naam wist ik al namelijk: Dark Secret Junior ( vernoemd naar zijn vader )

Toen Avalon eenmaal was bijgekomen vanuit de narcose zijn mijn vriendin ( Anita ) en ik naar huis gegaan, en toen begon het!

Avalon gaf geen melk ( wat normaal is na een keizersnede ) maar, accepteerde ook haar pup niet en omdat ik al puppy melk had mee genomen van de dierenarts ben ik, na enkele keren geprobeerd te hebben om de pup te laten drinken bij Avalon,hem bij gaan voeren.

Pfffft wat een lange nacht was dit : Bij Avalon steeds proberen de melk op gang te krijgen, pup aanleggen, pup wassen, proberen dat Avalon haar pup accepteert, enz.

Maar, de kleine was om 12 uur in de avond toch maar mooi 5 gramm aangekomen terwijl het normaal is dat een pup de eerste dag afvalt.

06-06-2015

Toch maar even naar de dierenarts geweest en Marjolein heeft haar nog een spuit gegeven om de melkgift te stimuleren nou, dat heeft gewerkt en was dan ook een zorg minder.

Weer thuis gekomen elke 2 uur de pup aangelegd bij Avalon en blijven proberen of dat ze hem wilde poetsen zodat hij zijn darmpjes en blaas kon legen.

Van mijn vriendinnen, goed bevriende collega fokkers kreeg ik berichtjes hoe dat het ging en ik dacht ( omdat Avalon haar pup petste ) het gaat goed maar, in de avond tegen de nacht ging de kleine zo tekeer en wilde niet meer drinken.

Ik was zo moe en kon eigenlijk niet helder meer nadenken en ineens dacht ik, volgens mij poetst Avalon hem niet goed genoeg, dus ik een zacht doekje gepakt en nat gemaakt met lauw water en ging hem poetsen en ja hoor hij moest gewoon poepen en nu was hij stil en rustig.

de dagen daarna ben ik alleen maar bezig geweest met Avalon en haar pup en vandaag ( 11-06-2015 ) heb ik eindelijk wat kunnen slapen ( op de bank uiteraard vlakbij Avalon ) en hoefde ik maar 1 keer te gaan kijken in de nacht.

Nu ben ik zelf wat uitgerust omdat Avalon nu beter voor haar kleine zorgt maar, pfft wat was ik moe.

Als afsluiting van dit verhaal wil ik bedanken voor de tips die ik heb gekregen en de mentale steun : Mijn vriendinnen Anita ( kennel milojenna ), Marian ( kennel v.h. lavenlaar ), John en Annet ( kennel balgowan's glory ) Ans en Toos ( kennel Fairytale lands ) Tonny en Piet ( kennel st. anna erf ) en natuurlijk ook de assistentes van onze dierenarts praktijk en onze dierenarts Marjolein van der Pad.

 

 

 

 

 

 

Dark Secret Catharina's Pomeranian

                            

                                 Avalon van het Heconaerf

Dark Secret Junior van het Heconaerf

 

 

Inmiddels is de kleine man alweer 19 dagen en heeft inmiddels ook een naam gekregen van zijn toekomstige baasjes Natalie en Raymon, namelijk Puck.

Puck heeft zijn oogjes open en begint ook al een beetje te spelen, als eerste met mijn dochter.

De baasjes van de vader van Puck zijn ook langs geweest op kraam visite en hadden voor Puck hele leuke speeltjes mee genomen zoals te zien op de foto.

Avalon en Puck doen het ( na een moeilijke start ) prima!